Vad gör en rörmokare?

Som rörmokare är det din uppgift att installera, reparera och underhålla rörsystem. Detta innefattar allt från vatten- och avloppsrör till ventilation och uppvärmning. Som rörmokare arbetar du ofta i små utrymmen tillsammans med andra hantverkare. Du måste kunna samarbeta väl med andra för att kunna genomföra ett projekt. Hens arbete är fysiskt tungt och krävande och kräver ofta användning av verktyg och maskiner. Hen måste också ha goda kunskaper i matematik för att kunna göra beräkningar och planeringar. En rörmokare bör också vara medveten om vikten av precision och noggrannhet med sitt arbete eftersom ett litet fel kan leda till stora problem.

Jag valde att utbilda mig inom vvs för många år sedan och har aldrig ångrat mig. Det är nu på det viset att det saknas många i denna bransch så jag skriver det här inlägget med en förhoppning att kunna locka någon till yrket. Jag bor inte i en storstad utan i Vedum, men bara här saknas det i alla fall minst 10 rörmokare och värre blir det inom ett par år då många går i pension de kommande åren.

Förutom det faktum att det är ett mycket givande yrke där man hjälper andra, så är det också ett yrke som ger en bra inkomst. Jag tjänar cirka 40 000 kronor i månaden och har dessutom eget företag så jag tar ut lite extra. Det är inte alla som har turen att ha ett jobb de trivs med och kan tjäna pengar på samtidigt, men jag har verkligen fått jackpott när det kommer till mitt yrke.

Vad du behöver för att bli rörmokare är en 3-årig utbildning på YH-nivå. Du som vill veta mer om jobbet kan alltid läsa och finna information på nätet. Kanske känner du någon som skulle passa i jobbet, visa det här inlägget till honom eller henne!