VVS-viktiga funktioner i en fastighet

VVS- värme, vatten och sanitet kan liknas vid blodomloppet i en fastighet. För att det ska vara trivsamt att vistas i ett hus måste dessa tre flöden fungera och vara effektiva. En skicklig yrkesgrupp som kan hjälpa till med planering, installation, problemlösning eller effektivisering av både värme, vatten och sanitet är rörmokare.

Inom värme kan det gälla frågor om t.ex. värmepumpar eller radiatorer, populärt kallade element, vatten i form av dricksvatten, problem med kranar eller liknande, samt sanitet som rör avlopp, brunnar och toaletter m.m.

Anlita en fackman
När man har ett uppdrag som gäller värme, vatten eller sanitet är det viktigt att man anlitar en professionell firma med erfarenhet av dessa frågor. Om man tar hjälp av en rörmokare i Uppsala vet man att arbetet blir rätt utfört och även att försäkringar som t.ex. hem- eller villaförsäkring gäller i en privat fastighet. De flesta försäkringar kräver att arbete med VVS är fackmässigt utfört, ofta av en fackman för att försäkringen ska gälla om oturen är framme och orsakar kostsamma fuktskador eller liknande.

Auktorisering inom VVS
För att vara säker på att man anlitar en kompetent rörmokare inom VVS bör man med fördel ta referenser från tidigare kunder men också höra efter med rörmokaren om denne/ denna är auktoriserad enligt branschstandarden Säkert Vatten. Inom denna auktorisering ryms branschregler som ska säkerställa kvalitet på installation, kompetens hos personal som utför arbetet samt även dokumentation av arbetet i form av ett kontrollintyg för utfört arbete eller installation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *